fredag 26 februari 2010

Oliver berättar

Efter en lyckad premiärkväll med bra band på Banco de la Música, ett tidningsreportage och en välbehövlig helg, så börjar vecka 8 börjar med att Kick-start gruppen samlas och bollar med nya idéer inför nästa klubbkväll den 25 februari. En idé är att skapa en naturalistisk känsla med hjälp av trädstamsliknande tyger, samt kvistar, tillsammans med vår rocktema idé. Vissa av oss fick nya uppgifter tilldelade inför nästa kväll.
Ljud: Rickard & Victor
Ljus: Patrick & Emma
Filmning: Gustaf & Daniel
Scenarbetare: Oliver, Josefine, Nandi & Marijana

På tisdagen, 23 feb, hade vi i gruppen utvärderingsmöte med Martin Hennel gällande premiärkvällen den 18 februari. Vi fick mycket beröm från olika håll för både vårt arbete kring tekniken och utsmyckningen av klubben. Vi förvandlade Banco till en cool rockklubb med enkla medel. LP skivor hängdes upp i fönsterna, längs väggar och det lades även ett x antal på golvet nere i källaren på väg till toaletterna och garderoben. Bara positiva reaktioner kring vårt vinyltema. Det konstaterades att vi har en bra grundidé gällande inredningen.
Vinylplattorna fick dock tas bort i källaren, och även entréutsmyckningen likaså på kvällens slut.

Martin och även Bancos egen hustekniker Kalle var på plats hela tiden. De kommer vara det de flesta gångerna, vilket är väldigt bra.

Saker att förbättra är att till exempel lära sig ljusbordet bättre, smidigare soundcheck, ha bättre kommunikation mellan scenarbetare och mixplats vid byten av band och utrustning, även ska streamingen av konserterna bli mycket bättre med hjälp av att lokalen ska få internetlina installerad till nästa gång.

Kick-start fick i söndags, 21 feb, även ett dubbelsidigt reportage i Sydsvenskan. Vilket är oerhört kul för alla som är inblandade i klubben! Även kul för de som genom det upptäckt en mycket bra klubb i Malmö. Reportaget finns även på nätet:
http://sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/article631660/Gammal-klubb-som-ny.html

Vi är väldigt nöjda med resultatet på premiärkvällen!

KVÄLL TVÅ, 25 februari
Onsdagen innan och eftermiddagen gick åt till att förbereda all inredning och teknik.
Ny konstellation av LP skivorna i källaren. Naturalistiskt tema, med hjälp av kvistar och trädstamsliknande tyger både på och lite utanför scen. Inspirerat utifrån banden som spelade för kvällen. En hel del folk, mycket mer utspritt under hela kvällen än förra gången. Trossar sattes i entrén tillsammans med modellbystar på stativ. Dock ingen streaming denna kväll p.g.a att alla delar till det nya internet fanns inte med i installationspaketet. Ska förhoppningsvis fixas till nästa gång. Banden var trevliga och bra! Även denna en hetsig, rolig och lärorik lyckad kväll

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar