tisdag 20 april 2010

Josefines andra upplaga.

V15

Denna vecka började med ett möte på kranen där vi gick igenom vad som vi tyckte gick bra respektive mindre bra under den gångna konsertkvällen. Vi tog även upp nya tankar och idéer om att använda oss utav någon form av ljudinstallation.
Arduino bestämde vi oss för att använda under nästa veckas konsertkväll då vi har lite tid att utforska hur det fungerar. Vi har fått en grundlig basinformation om hur det fungerar men det hade varit kul att testa och se om det går att använda i ett sådant här sammanhang. Idén är att lägga piezomickar under LP-skivorna i källarna så att när besökarna trampar på vissa av skivorna så låter det ett speciellt ljud, antingen en ton eller någon form av ljud, t.ex. som om man går på krossat glas eller spräcker en ballong.
På mötet gick även igenom vår budget för att se hur mycket vi har kvar att sätta sprätt på. Vi hade en hel del kvar att göra av med, så om vi kommer på nått mer vi vill göra så finns det budget kvar.
Vi bestämde också vem som ska göra vad under torsdagskvällen då konserterna äger rum. Så här blev det:
Ljus – Victor, Nandi
Ljud – Rickard, Oliver
Stream – Gustaf, Patrick, Josefine
Scen – Emma, Marijana, Daniel
På onsdagen var vi på banco och riggade inför den stora dagen. Vi delade upp arbetet som vi gjort de andra veckorna för att effektivisera arbetet. Eftersom vi alla vet som vad som ska göras så kan vi arbeta snabbare och kommunicera så att alla förstår. Då vi hade projektorer och datorer på plats kunde vi rigga de redan på onsdagen vilket var lättare då vi visste att vi kunde fokusera på andra saker under torsdagen.
På torsdagen träffades vi i gruppen några timmar innan banden anlände till soundchecken. Vi hade allting färdigt då banden var på plats. Det enda som fixades under soundchecken var de delar som tillhörde streamingen. Då vi förberedde kameror och ljudvolym medan banden spelade eftersom det var lättare än att göra det när det väl var dags. Kvällen flöt på bra, inga konstigheter. Banden spelade med mindre tid mellan, då det inte skulle bli så lång väntan för besökarna mellan banden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar