söndag 11 april 2010

Emmas stagedive?

Kick-start 8 april.

Efter en lång och lyckad skärtorsdagskväll sist var peppen på topp inför veckans arrangemang. Vi hade gemensamt möte samtidigt som vi i vanlig ordning riggade på onsdagen.
Vi hade inte så mycket att ta upp på mötet denna gången, så vi delade mest upp arbetsfördelningen. Och den föll sig såhär;

Ljud: Daniel och Gustaf
Ljus: Patrick och Marijana
Scen: Rickard och Oliver
Streaming: Viktor och Emma
Nandi var inte närvarande på mötet och fick därmed hoppa in där det behövdes under kvällen- vilket visade sig vara streamingen.

Onsdagens rigg flöt på bra, mycket tack vara den tidigare nämnda checklistan som gör det oerhört lättöverskådligt att se vad som är gjort och inte.

På självaste konsertdagen var vissa i gruppen på plats redan runt 14.30 eftersom Martin Berglund skulle komma och titta över ljusbordet ännu en gång och se vad vi skulle göra med det- vi ville radera allt och börja om på nytt och han skulle hjälpa oss med detta. Det blev främst de som var ljustekniker under kvällen som hade med det att göra och jag såg inte så mycket av vad de gjorde eftersom jag hade fullt upp med att förstå alla kopplingar i streaminghörnan. Men jag såg att Berglund stod med pannan i djupa veck och tryckte och tryckte på bordet. Dock tror jag inte att någon radering eller omprogrammering blev gjort innan konserten- Berglund kom dock tillbaks (skam den som ger sig) och fortsatte och fortsatte…. Så jag antar att han är något på spåren!

Banco hade fått nya rår i taket mellan pelarna så vi fick rigga upp alla smålampor igen. Men det var ganska snabbt överstökat.

Marijana kom med ännu en bra idé till scenen- att sätta upp de skärmarna vi tidigare haft i entrén längst väggen bakom bandet. Det gjorde att det kändes lite som att det var i ett garage och jag tycker personligen att det var en av de snyggaste scendekorationerna vi haft på Kick-Start! Till och med de som har klubben på fredagar (Banken) ville ha kvar det till deras klubb och det var ju positivt både i bemärkelsen att de gillade det samt att vi slapp rigga ner det!

I övrigt flöt allt på bra tills banden kom. Jag, som ”bandkoordinator” trodde att vi alla var överens om vilka som hade vilka stärkare med sig osv, men det verkade ändå inte så. Det blev lite mycket prylar. Men alla var glada och snälla ändå.
Sen när Golden Kanine skulle soundchecka så gick en säkring- och det var lite på gott och ont, för nu fick vi i alla fall fall reda på vart skåpet med säkringarna var! Sen när det var fixat så gick basstärkaren sönder! Ingen bra start på dagen… Men tack vare våra grymma tekniker/scenarbetare samt att ett av banden snabbt fixade fram en ny! Sen var det snabbt igång igen och trots allt strul så blev de klara med soundchecken ”i tid” (kl åtta) och alla var glada och nöjda. Bra jobbat!

Kvällen flöt på bra, men det var nog den sämsta rent publikmässigt- jag vet inte om det var något annat som hände som krockade…eller så var det väl vädret?
Det som ändå var bra var att publiken stod långt fram och det bidrog till att det kändes som om det var mer folk.
De som bjöd på musik var:
Urban Guerilla, Pretty Whores samt Golden Kanine.
Jäkligt schysst line-up!
Jag tycker överlag att

Jag skötte streamingen för första gången och det var sjukt kul! Det var jäkligt många kopplingar att hålla koll på bara- vi körde med två kameror denna gången, en fast samt en som vi kunde zooma med. Som tur var så fanns Micke där och hjälpte oss! Han cyklade till och med i ösregnet ner till skolan för att hämta en sladd som vi saknade. Vilken hjälte! Sen turades jag, Viktor och Nandi om att styra ljud, kamera och mixning av bilder. Kul att variera lite så man fick prova på allt!

Efter sista bandet visade det sig att dj’n hade gått hem, så vi fick hoppa in och spela lite skivor- vilket Patrick snabbt tog på sig och slängde igång sin mix av klassiska hårdrockslåtar som han sedan spelade med sällan skådad entusiasm  Härligt!
När publiken började dra sig hemåt var det dags för oss att kavla upp ärmarna och rigga ner allt. Det kändes som om det gick ganska smidigt och lätt denna gång. Det enda som blev lite roddigt var vem som skulle ta hand om datorerna och projektorerna för återlämning dagen efter, men även det löste sig till slut efter lite disskusioner.
Så, hejdå Banco- vi ses imöörn….eller ja, på onsdag.
Hi5s & stagedives!/Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar