onsdag 31 mars 2010

Patricks eftersläntare

Efter missförstånd om vem som skulle skriva blogginlägget för vecka 12 har jag nu tagit på mig det och kommer göra en så bra sammanställning jag kan.

Vårt arbete med Kick-Start vecka 12 började med ett möte på tisdagen där vi fick mycket uträttat. Efter att vi alla läst Martin Hennels mail med synpunkter på veckan innans arbete tog vi och redde ut en del, ska vi kalla det konflikter, inom gruppen. Alla fick säga sitt vad de trodde det kunde bero på och samtidigt lägga in vad som kunde göras för att förbättra vår situation. Det vi i stort kom fram till var brist på kommunikation, lite för dålig ordning samt trasslet med Meewish klubben hade stor del i våra aggeranden.

Det var självklart inte bara mailet som diskuterades utan vi fick även diskuterat vad som skulle göras denna gången. Vi kom fram till att det skulle i stort se ut som det brukar. Tror ingen av oss ser någon större anledning till att ändra på ett vinnande koncept (ja vi får fortfarande höra hur snyggt det är med LP skivor överallt!). Självklart skulle det bli nytt mönster på skivorna nere i källaren.
Entrén höll vi som vi brukar, projektionerna var kvar som de brukar. Det stora som skulle hända var en förändring med ljuset. Tydligen skulle Martin Berglund arbeta sin magi och fixa till det så vi kunde använda ljusbordet lite bättre.

Arbetsupgifterna som bästmdes var:
Ljud: Oliver,Patrick
Ljus: Victor, Nandi
Scen: Josefine,Marijana,Daniel
Stream: Gustaf,Rickard
Emma kunde denna gången ej deltaga.

Onsdagen kom och vi träffades på Banco lite tidigare än vanligt för att också kunna komma därifrån lite tidigare. Att vara på Banco till kl 22 är inte det roligaste man kan göra en onsdagkväll.
Josefine hade med sig listan skriven på vad som skulle göras under dagen. Med denna listan kunde alla gå och titta vad som skulle göras, vad som var avklarat och även vad folk höll på med. Detta gjorde det otroligt mycket enklare att hitta saker att göra samt gjorde hela dagens arbete mycket smidigare. Vi slapp helt situationen att folk stod och inte visste vad som skulle göras.
Vi delade upp oss inom områdena vi skulle jobba. Några riggade scenen, andra gjorde entrén, någon fixade med annat innan vi alla avslutade med att fästa klart LP skivorna i källaren. Otroligt effektivt arbetat av alla utan en enda (vad jag märkte) konflikt!
Vi lämnade Banco i god tid för att hinna njuta av onsdagens eftermiddag och hade gjort klart alla förberedelser vi kunde.
Ofrivilligt kunde vi inte rigga upp projektioner med tanke på att vi inte fick tillgång till dem förens på torsdagen.

Torsdag!
Den stora dagen hade kommit. Kanske lite överdrivet med tanke på att man kan det där ganska bra nu med Kick-Start. Hur som helst var det gången då vi efter kvällens slut hade gjort hälften och hade lika mycket kvar.
Efter att ha ritat,suddat och målat hela eftermiddagen med Anna Brag var det med lite halvkass fokus vi tog oss till Inge för att få våra datorer och projektorer. Lite missförstånd skapades och det kändes som om de gamla konflikterna började koka upp igen. Så var dock inte fallet utan vi klarade oss undan onödigt tjaffs, fick våra saker och tog oss mot banco med humöret högst upp i flaggstången.
Väl där, ovanligt sent bör tilläggas med tanke på vår lektion, fick vi snabbt igång alla projektioner och fixade med de sista sakerna. Martin Berglund var inringd för att fixa till vårt lilla ljusbord. Han anlände och fick till en början inte alls rätt på det. Han raderade hela bordet och var sedan tvungen att gå (saknar uppgifter om varför så vågar inte uttrycka mig mer här). Oro skapades hur som helst bland oss och det såg ut som att det skulle bli en väldigt stel ljusshow. Martin B kom dock tillbaka innan vi skulle köra igång och fixade till det. Ljuset funkade, till synes, väldigt bra. Det flashades, släcktes,tändes och bytade färger på ett helt underbart sätt!
Soundechecket gick också bra. Jag tog väldigt mycket lärdom av Oliver då jag kände mig väldigt ringrostig på ljudet. Vi hade något problem med en rundning men det löste sig. Vi upptäckte senare att det var sångaren i Turn of your Televison som ville ha så väldigt mycket medhörning att det gick runt. Samtidigt som han styrde sina egna reverb och liknande uppifrån scenen.
Scenarbetet med Josefine som ”ansvarig” (Detta var också något vi införde på tisdags-mötet. En som ansvarar för scenen, säger till vad som ska göras så att inte två gör samma saker och krockar) gick utomordentligt. Trots att Peter drog ner lite på tiden mellan banden så lyckdes de få arbetet gjort i tid. Mycket cred där! Bandet Dalaplan hade även en egen backdrop med sig vilket var väldigt kul att se. Det gav en härlig känsla på scenen.
Streamingen gick också bra. Vi hade denna gången en extra kamera att filma med. Micke var som vanligt där ock hjälpte oss med det.
Kvällen närmade sig sitt slut och trötta efter en lång kväll samt målardag rev vi allt, packade ner det och konstaterade att vi gjort ett bra jobb idag. Det var en del folk där, Peter verkade vara nöjd och folket som var där likaså.
Vi avslutade med att ta vars en projektor eller dator och cyklade/gick sen på olika håll ut i nattens mörker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar