lördag 8 maj 2010

Oliver sätter punkt för Kick-start

Då var säsongens sista Kick-start avklarad den 6 maj 2010. Vilket innebär att det var sista kvällen vi i konsertgruppen jobbade tillsammans på Banco. Jag tror ingen i gruppen förnekade känslan av vemod efter 12 veckors jobb.

Tisdag den 4 maj
Gruppen träffades i butiken ”Partyland” där det säljs alla sorter av festtillbehör. Vi diskuterade idéer på plats, men hade redan en tanke i bakhuvudet. Heliumballonger var vårt ledord. I och med att det var säsongsavslutning och gruppen sista kväll på Kick-start så ville vi slå på stort. En heliumtub skulle räcka till ungefär 150 ballonger. Dessa var då menat att släppa upp dem i taket på Banco. Efter många om och men så bestämde vi oss för denna idé.

Torsdag 6 maj
Vi träffades kl 10 på Banco. Patrick och Josefin har varit och köpt en heliumtub. Vi börjar på direkt med att pumpa ballonger, i färgerna svart, turkos/grön och lila. Taket börjar så smått fyllas med ballonger med silvrigt snöre i änden. LP-skivorna läggs sedvanligt ut i källaren. Samtliga skivor läggs ut på golvet, dock är gångarna fria, då skivorna ligger löst i kanterna. Gul/svart tejp tejpas längs kanterna. Några svarta heliumballonger knyts fast i LP-skivorna, och flyger i midjehöjd i gången.

Scenen fylldes av det mesta vi haft som scenografi under dessa 12 veckor. En sammanfattning kan man säga av de olika konstellationerna vi har haft på scenen dessa veckor. Svarta skärmar sattes på sidorna, ”björkstammarna” sattes längst bak, glödlampsslingan hängde längst bak, och så vidare.

Till vår förtvivlan började vissa ballonger sakta tappa helium. Då och då föll en och annan sakta mot golvet. Men de flesta höll hela kvällen.

Uppdelning av uppgifter:
Ljus: Marijana
Ljud: Oliver & Rickard
Streaming: Victor, Patrick och Gustaf
Scen: Josefine, Emma & Daniel

Banden var Basswood Dolls, Danish Daycare och Dolly Daggers

Vi fick varsin ros från Peter Briggs, med ett Kick-start medlemskort där det stod citat:
”BETYG: MVG
TACK FÖR ALLT!
PETER
LIFETIME MEMBERSHIP”

Det blev en lyckad kväll, och som sagt ett visst vemod kom över en. Om jag ska ha en egen åsikt så tycker jag att vi har skött vårt jobb på Banco fruktansvärt bra. Det är roligt att ha fått ta del av att återskapa Kick-start och att det har återskapat sig ett namn i Malmö.

Tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar