lördag 8 maj 2010

Oliver sätter punkt för Kick-start

Då var säsongens sista Kick-start avklarad den 6 maj 2010. Vilket innebär att det var sista kvällen vi i konsertgruppen jobbade tillsammans på Banco. Jag tror ingen i gruppen förnekade känslan av vemod efter 12 veckors jobb.

Tisdag den 4 maj
Gruppen träffades i butiken ”Partyland” där det säljs alla sorter av festtillbehör. Vi diskuterade idéer på plats, men hade redan en tanke i bakhuvudet. Heliumballonger var vårt ledord. I och med att det var säsongsavslutning och gruppen sista kväll på Kick-start så ville vi slå på stort. En heliumtub skulle räcka till ungefär 150 ballonger. Dessa var då menat att släppa upp dem i taket på Banco. Efter många om och men så bestämde vi oss för denna idé.

Torsdag 6 maj
Vi träffades kl 10 på Banco. Patrick och Josefin har varit och köpt en heliumtub. Vi börjar på direkt med att pumpa ballonger, i färgerna svart, turkos/grön och lila. Taket börjar så smått fyllas med ballonger med silvrigt snöre i änden. LP-skivorna läggs sedvanligt ut i källaren. Samtliga skivor läggs ut på golvet, dock är gångarna fria, då skivorna ligger löst i kanterna. Gul/svart tejp tejpas längs kanterna. Några svarta heliumballonger knyts fast i LP-skivorna, och flyger i midjehöjd i gången.

Scenen fylldes av det mesta vi haft som scenografi under dessa 12 veckor. En sammanfattning kan man säga av de olika konstellationerna vi har haft på scenen dessa veckor. Svarta skärmar sattes på sidorna, ”björkstammarna” sattes längst bak, glödlampsslingan hängde längst bak, och så vidare.

Till vår förtvivlan började vissa ballonger sakta tappa helium. Då och då föll en och annan sakta mot golvet. Men de flesta höll hela kvällen.

Uppdelning av uppgifter:
Ljus: Marijana
Ljud: Oliver & Rickard
Streaming: Victor, Patrick och Gustaf
Scen: Josefine, Emma & Daniel

Banden var Basswood Dolls, Danish Daycare och Dolly Daggers

Vi fick varsin ros från Peter Briggs, med ett Kick-start medlemskort där det stod citat:
”BETYG: MVG
TACK FÖR ALLT!
PETER
LIFETIME MEMBERSHIP”

Det blev en lyckad kväll, och som sagt ett visst vemod kom över en. Om jag ska ha en egen åsikt så tycker jag att vi har skött vårt jobb på Banco fruktansvärt bra. Det är roligt att ha fått ta del av att återskapa Kick-start och att det har återskapat sig ett namn i Malmö.

Tack!

onsdag 5 maj 2010

Gustaf gör det igen

Vecka 17

Denna vecka har vi jobbat på som vanligt. Det börjar närma sig slutet av kick-start eran. Vi ändrade inte speciellt mycket från föregående gång utan behöll ett liknande koncept. Känns kul att vi hann komma igång med Arduino innan det hela är över. Det verkar som att besökarna tycker att det är kul att trycka på våra piezo mickar. Det som är lite trist är att klubben som kör på fredagarna lånar saker av oss, vilket är ok, men vad som inte är ok är att de inte lägger,hänger, sätter tillbaka grejerna där dom satt. Det har hänt några gånger nu och det är som sagt inte ok. Det var ganska glest bland besökarna denna vecka. Hoppas att det blir bättre nästa torsdag då det är el La gran final. Vi ska försöka göra nått extra och bjuda besökarna på en trevlig avslutningsfest på Kick-start.

måndag 3 maj 2010

Daniel A än en gång

Veckan blir lite mer spännande än veckorna innan.
När vi i vanlig ordning skall rigga stället dagen innan får vi reda på att de skall ha fest på banco och att vi inte kan vara där och rigga. Vi får istället gruppera om oss och ställa in oss på riggning samma dag och allt det medför. Så inköp av allt som kan tänkas ta slut och mer förbereda oss på att vi inte kan lita på att kunna fixa saker efteråt som strulade vid riggningen. Nu var det en riggning och sedan skulle allt fungera.
Mycket bra jobb på torsdagen gav ändå tid att försöka på en ny idé. Vi skulle prova på Arduino. Efter en mycket hektisk vecka med att lära oss Arduino i källaren på malmö högskola skulle vi testas. Hade vi lärt oss något?
Det var en del testande, mycket svordomar och kaffe. Dator som hängde sig. Tydligen gillade inte datorn att man drog sladdar från Arduinokortet samtidigt som den var inkopplad i datorn. Men efter att nästan ge upp, lyckades vi få ljud! Ilska byttes ut mot eufori. Vi hade lyckats!! nu var det bara att koppla ihop mer mickar för att få ett "fungerande" trumset.
Kvällen flöt på bra. Vi fick jobba med två externa ljudtekniker. Vilket gjorde att vi fick mindre att göra. Mycket folk.