fredag 26 februari 2010

Oliver berättar

Efter en lyckad premiärkväll med bra band på Banco de la Música, ett tidningsreportage och en välbehövlig helg, så börjar vecka 8 börjar med att Kick-start gruppen samlas och bollar med nya idéer inför nästa klubbkväll den 25 februari. En idé är att skapa en naturalistisk känsla med hjälp av trädstamsliknande tyger, samt kvistar, tillsammans med vår rocktema idé. Vissa av oss fick nya uppgifter tilldelade inför nästa kväll.
Ljud: Rickard & Victor
Ljus: Patrick & Emma
Filmning: Gustaf & Daniel
Scenarbetare: Oliver, Josefine, Nandi & Marijana

På tisdagen, 23 feb, hade vi i gruppen utvärderingsmöte med Martin Hennel gällande premiärkvällen den 18 februari. Vi fick mycket beröm från olika håll för både vårt arbete kring tekniken och utsmyckningen av klubben. Vi förvandlade Banco till en cool rockklubb med enkla medel. LP skivor hängdes upp i fönsterna, längs väggar och det lades även ett x antal på golvet nere i källaren på väg till toaletterna och garderoben. Bara positiva reaktioner kring vårt vinyltema. Det konstaterades att vi har en bra grundidé gällande inredningen.
Vinylplattorna fick dock tas bort i källaren, och även entréutsmyckningen likaså på kvällens slut.

Martin och även Bancos egen hustekniker Kalle var på plats hela tiden. De kommer vara det de flesta gångerna, vilket är väldigt bra.

Saker att förbättra är att till exempel lära sig ljusbordet bättre, smidigare soundcheck, ha bättre kommunikation mellan scenarbetare och mixplats vid byten av band och utrustning, även ska streamingen av konserterna bli mycket bättre med hjälp av att lokalen ska få internetlina installerad till nästa gång.

Kick-start fick i söndags, 21 feb, även ett dubbelsidigt reportage i Sydsvenskan. Vilket är oerhört kul för alla som är inblandade i klubben! Även kul för de som genom det upptäckt en mycket bra klubb i Malmö. Reportaget finns även på nätet:
http://sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/article631660/Gammal-klubb-som-ny.html

Vi är väldigt nöjda med resultatet på premiärkvällen!

KVÄLL TVÅ, 25 februari
Onsdagen innan och eftermiddagen gick åt till att förbereda all inredning och teknik.
Ny konstellation av LP skivorna i källaren. Naturalistiskt tema, med hjälp av kvistar och trädstamsliknande tyger både på och lite utanför scen. Inspirerat utifrån banden som spelade för kvällen. En hel del folk, mycket mer utspritt under hela kvällen än förra gången. Trossar sattes i entrén tillsammans med modellbystar på stativ. Dock ingen streaming denna kväll p.g.a att alla delar till det nya internet fanns inte med i installationspaketet. Ska förhoppningsvis fixas till nästa gång. Banden var trevliga och bra! Även denna en hetsig, rolig och lärorik lyckad kväll

lördag 20 februari 2010

Gustaf tänker till

Premiären avklarad!

Då var premiären avklarad, och det gick bra. Det kom en hel del folk, de flesta inblandade och besökande verkade nöjda med kvällen.

Vecka 7 har bestått av planerande och uppbyggnad/riggning på Banco. Måndagen började med att vi körde grejer från Blackboxen till Banco. Bokningslistan var fortfarande lite oklar eftersom vi inte visste om vi fick ta lampor från Blackboxen. Detta kändes onödigt, för när kommunikationen mellan oss och lärare fungerar borde den även fungera mellan lärare till lärare. Vi fick köra det vi visste med säkerhet att vi fick ta. Eftersom Malmö högskola har ett avtal med Hertz, som inte har någon skåpbil?? Så fixade Viktor fram en bil. Resten av dagen bestod av planerande och riggande. Vi bestämde oss för att använda oss av vinylskivor som utsmyckning av lokalen. Några ur gruppen begav sig till skivesset och inhandlade en hel drös med begagnade skivor. Dessa hängdes/sattes/ lagdes sedan upp på väggar och golv. Det blev väldigt bra.

Tisdagen fortsatte i samma tempo. Här var det även meningen att ett av banden skulle komma och soundchecka. Men eftersom vi inte hade något trumset så sköt vi fram det till morgondagen.

Onsdagen bestod av lektion i blackboxen. Efter det så fick vi äntligen reda på vad som var tillgängligt från blackboxen. Marijana fixade fram en bil och vi fick dit det sista vi behövde till Banco. Senare på eftermiddagen anlände trumsetet och ännu lite senare kom Jangletones och soundcheckade.

Sen kom då torsdagen. Det mesta flöt på även om det var lite rörigt innan. Streamingen var det lite si och så med under hela dagen och kvällen. Detta berodde dels på kameran och internet uppkopplingen. Och pågrund av detta beslöt vi oss för att slopa projiceringsidén vi hade planerat för fönstren.

Som sagt, själva premiärkvällen i sig flöt på utan större problem och vi (gruppen) var nöjda med vår insats. Sydsvenskan var på plats under kvällen och nu väntar vi med spänning och förväntan på fina recensioner.

Nästa vecka kör vi igen, och förhoppningsvis kan vi utveckla våra idéer och tankar om Banco de la musica och göra det än bättre.

lördag 13 februari 2010

Daniel A skriver visdomsord

Veckan börjar med streamingmöte med Martin Hennel och Mikael Rundberg. Efter en presentation av upplägget till klubben och önskemålet med streamingen, får vi förslag och vad som är möjligt att genomföra med den budget vi har. Vi måste ha en fast lina, två kameror, två laptop, ett ljudkort, två mickar och program. Det vi saknar är kameror och program som Mikael skall försöka hjälpa oss med. Vi har även fått ett erbjudande att ”kanske” få hjälp med allt detta av några film - elever. Vi har pratat med Banco de la Música om nätverk och de jobbar för fullt med detta och vi hoppas att det finns till nästa vecka så vi kan testa lite idéer.

Tanken med streamingen är att få ut konserten på nätet i två olika vinklar en sett rakt på scenen och en mot publiken. Detta skall gå ut via Bambuser till hemsidan och till bandets hemsida om de önskar detta. Vi har frågat banden till den första kvällen torsdagen den 18 och är mycket positiva till uppslaget.

Efter möte med Kickstart på Banco de la Música där vi visat och fått gensvar på våra idéer bestämmer vi oss för att dela upp oss i mindre arbetsgrupper.

Grupper och ansvar är som följer:

I källarutrymmet jobbar Gustav, Oliver och Victor med en installation där man projekterar en film mot speglar som reflekterar runt i hela rummet.

I entrén skall vi få in någon rörlig detalj, rörligt ljus eller dylikt. Samt i fönstret skall vi försöka att visa streamingen live mot något objekt. Med detta jobbar Nandi och Marijana.

I stora rummet mot en vägg skall vi projektera Resolume mot några snedställda väggar. Med detta jobbar Josefine och Daniel.

Arbetsuppgifter runt om, som hemsida, bokning av material, marknadsföring och kontakt med banden jobbar Emma, Patrick och Rickard med.

Just nu är bokningen mest i luften vi har precis fått reda på att hela blackboxen är uppbokad. Men vi skall försöka lösa detta till måndag. På Måndag skall vi börja med upprigg och se vad som funkar och vad vi måste ändra på. Spännande!

Ha en trevlig helg!

lördag 6 februari 2010

Josefine talar!

Onsdag 3/2
Idag var vi allihop på banco de la musica för att först och främst se och utforska lokalen men även för ett möte med arrangörerna för projektet. Närvarande var som sagt arrangörerna vid namn Niklas och Peter. Vår handledare Martin och Jatte var också med.

- Tankar om att streama ut de olika banden på respektive kväll kom upp, då Malmö Högskola ska stå för utrustningen och att en eller två av oss i gruppen tar ansvar för att filma och på något sätt bestämma materialet till vad som ska visas för besökaren.

- Fyra rörliga kannor är också tänkta att hyra in.

- Vi fick veta att de närmsta fyra torsdagarna är planerade med vilka band som ska uppträda, vilket är jättebra då vi redan nu kan lyssna och planera vårt arbete en tid framöver.

- Vi fotograferade lokalen och vi tycker alla att det är en fin lokal med många möjligheter.

- Nästa möte med gruppen och vår handledare Martin Hennel sker på fredag den 5 februari.

Fredag 5/2
På förmiddagen hade vi först ett möte med gruppen då en hel del idéer och tankar kom fram. Vi delade upp rummet i mindre delar så som entrén, stora rummet, scenen, toaletten m.m. Vi försökte komma överrens om vad som kunde vara lämpligt att ha på respektive ställen. Vi bestämde också vem som skulle ha ansvar för vad under första kvällen som sker 18:e februari.
På eftermiddagen hade vi ett möte med vår handledare då vi presenterade våra tankar inför kvällen hur vi hade tänkt oss de olika rummen. Vi bestämde ett möte med personerna på banco för att även för dem presentera våra idéer. På måndag den 8 februari sker detta.